ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ με την Ελένη Χατζηγεωργίου

xorotherapeia_slider_website

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΓΟΝΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ, 28-29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Θέμα: «Το Τελετουργικό στην Πρωτόγονη Έκφραση»

Το Tελετουργικό (Rituel) στην τεχνική της Πρωτόγονης Έκφρασης είναι ένας βασικός κορμός ασκήσεων με συγκεκριμένη σειρά και δομή που χρησιμοποιούνται στη Χοροθεραπεία με στόχο την επανασύνδεση με το σώμα-εαυτό, τον άλλον και το περιβάλλον. Ονομάζεται τελετουργικό διότι χρησιμοποιούνται κωδικοποιημένες συμβολικές κινήσεις κοινές για όλη την ομάδα, τις οποίες αρχικά μιμούμαστε και έπειτα ενσαρκώνουμε,  αφήνωντάς τες μέσα από τη δυναμικότητα του ρυθμού και της επανάληψης να λάβουν για τον καθένα ξεχωριστά ένα ιδιαίτερο νόημα και να μας μεταμορφώσουν.

Στο διήμερο αυτό βιωματικό σεμινάριο θα ασχοληθούμε με την ανάλυση των ασκήσεων του τελετουργικού (σχήμα, δομή, νόημα, στόχος) και την ανάπτυξη των ικανοτήτων χρήσης του ρυθμού, της φωνής, της πριμιτιβιστικής κίνησης, της σχέσης με την ομάδα και της δημιουργικότητας με στόχο την εξάσκηση των συμμετεχόντων στη δημιουργία ασκήσεων και το συντονισμό της ομάδας.

 

Που απευθύνεται:

Το σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε εκπαιδευόμενους Χοροθεραπευτές (DRLST) , όσο και σε άτομα που θα επιθυμούσαν να γνωρίσουν την κοινωνική και θεραπευτική διάσταση της χρήσης του ρυθμού, της φωνής και της κίνησης και να ενημερωθούν για την εκπαίδευση Χοροθεραπείας της DRLST. (φοιτητές και επαγγελματίες ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών, θεραπευτές μέσω τέχνης, καλλιτέχνες, λάτρεις του χορού.)

 

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ DRLST: Στο παρόν σεμινάριο συμπληρώνονται ώρες για τη θεματική 11, της Εκπαιδευτικής Ενότητας 2.

 

Συνολική διάρκεια: 10 ώρες

Ώρες: 10.00-15.00 (Σαβ κ Κυρ.)

Τόπος: Art Act Area_Creative Space, Αθηνάς 12, Μοναστηράκι, 6ος όροφος (πλησίον μετρό ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ)

Κόστος: 70 ευρώ

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017:

Τηλ: 210-6454300, 6974875695 και στο psycorps8@gmail.com

 

Συντονιστές:

Ελένη Χατζηγεωργίου: Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt-Χοροθεραπεύτρια DRLST,

Υπεύθυνη Ελλάδος της Διεθνούς Εκπαίδευσης της DRLST, με έδρα το Παρίσι.

Βασίλης Οικονομίδης, Μουσικός

Leave a Reply