ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ SCORES με την Άρια Μπουμπάκη

posted in: ΑΡΧΕΙΟ 2016-2017 | 0

ΣΑΒ/ΚΥΡ 5-6/11 & ΣΑΒ/ΚΥΡ 12-13/11

Ώρες εργαστηρίου: 15.00 – 18.00

 


 

Παίζοντας με SCORES !

Χορογραφικό ατελιέ με την Άρια Μπουμπάκη

 

jimmy-marble-3Η Παρτιτούρα, ή αλλιώς Score, είναι ένα εργαλείο αυτοσχεδιασμού και στιγμιαίας σύνθεσης. Δεν υπάρχει ακριβής ορισμός και οι μορφές του ποικίλουν ανάλογα με τη φαντασία και τον στόχο του δημιουργού τους. H ιδιαιτερότητά του είναι ότι προσφέρει νέα γρανάζια κίνησης δημιουργώντας μια αίσθηση παιχνιδιού.

 

Σε αυτό το τετραήμερο χορογραφικό ατελιέ σας προσκαλούμε στη συν-δημιουργία μίας πρωτότυπης χορογραφικής παρτιτούρας, περνώντας διαδοχικά από όλα τα δομικά στάδια της προετοιμασίας, της σύνθεσης, της αποτύπωσης και της εκτέλεσης του έργου!

 

Υπό την καθοδήγηση της Άριας Μπουμπάκη (MD Χορογραφίας Ex.e.r.ce, Montpellier), θα δομηθεί σύντομο έργο/αποτέλεσμα της διαδικασίας, και θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή παρουσίαση με τη λήξη του Κύκλου.

 

Με την παρακολούθηση όλου του Κύκλου (4 ημέρες/12 ώρες), οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης.

 

_____________________________________________

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΚΛΟΥ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 & ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

15.00 – 18.00 // Κατά τη διάρκεια του πρώτου διημέρου θα γνωρίσουμε τη ζωηρή φύση του εργαλείου της παρτιτούρας, με στόχο τη βαθύτερη κατανόηση των προσωπικών καλλιτεχνικών μας προθέσεων. Θα «εισβάλουμε» σε score μεγάλων χορογράφων, και στη συνέχεια θα μπούμε στη διαδικασία δημιουργίας δικών μας, ανοίγοντας νέους δρόμους κινητικών και όχι μόνο, αυτοσχεδιασμών.

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 & ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

15.00 – 18.00 // Στο δεύτερο Εργαστήριο θα χρησιμοποιήσουμε τα scoresως μέσο σύνθεσης, μετατοπίζοντας χρονικά και στρατηγικά τη χρήση τους από την περίοδο σχεδιασμού και έρευνας στη στιγμή τελικών χορογραφικών αποφάσεων.

18.00 – 19.00 // Ανοιχτή Παρουσίαση & Βεβαίωση Παρακολούθησης


 

Η Άρια Μπουμπάκη γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά μεγάλωσε στην Κρήτη. Σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Χορού και τη ‘Ραλλού Μάνου‘ και χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Πριν φύγει για Γαλλία όπου σπούδασε στο χορογραφικό-μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ex.e.r.ce ως υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση, συναντήθηκε καλλιτεχνικά με την ομάδα χορού Λάθος Κίνηση (Κωνσταντίνος Μίχος) και την ομάδα χορού Creo (Πωλίνα Κρεμαστά). Γνώρισε και διδάχτηκε από σπουδαίους ανθρώπους της τέχνης (Simone Forti, Deborah Hay, Mathilde Monnier, Valerie Castan, Antonia Baehr, La Ribot …) και παρουσίασε έργα της

σε φεστιβάλ κάπου ανάμεσα στην Ελλάδα, τη Γαλλία και τη Γερμανία (Centre choregraphique national de Montpellier, CND Paris, Ufer_studios Berlin). Συμμετείχε ως περφόρμερ σε έργα άλλων δημιουργών και δίδαξε σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό σε διάφορα χορευτικά κέντρα και στούντιο.  Προσφάτως παρουσίασε το work in progress έργο «and we are not at the same place» στο Φεστιβάλ Αθηνών, ενώ νωρίτερα βρέθηκε στο Φεστιβάλ της Αβινιόν ως performer για το έργο ‘Caen Amour‘ του Trajal Harrell.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΚΥΚΛΟΣ 2 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 & ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 & ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

ώρες εργαστηρίου: 15.00-18.00

 

  • Τιμή παρακολούθησης όλου του Κύκλου (4 συναντήσεις/12 ώρες):  80 ευρώ.
  • Μειωμένο (για φοιτητές & ανέργους):  60 ευρώ.

 

Για όλους όσους παρακολουθούν σταθερά μαθήματα στο χώρο και είναι εγγεγραμμένοι μαθητές ισχύει επιπλέον έκπτωση 10%. 

 

Για κράτηση θέσης παρακαλούμε επικοινωνήστε στο 2114035789 ή στοinfo@artactarea.com έως και την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Leave a Reply