ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ PROJECT & ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Κύκλος καλλιτεχνικής φωτογραφίας και ομαδική έκθεση με τη Μαριλένα Σταφυλίδου

Από 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 έως  30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

ΚΥΚΛΟΣ 8 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ PROJECT ΚΑΙ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

 

Το Εργαστήριο Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας  της Μαριλένα Σταφυλίδου απευθύνεται σε άτομα που είναι εξοικειωμένα με την χρήση της φωτογραφικής μηχανής  και αγαπούν την καλλιτεχνική φωτογραφία.

Στόχος του εργαστηρίου είναι ο κάθε συμμετέχων με την καθοδήγησή της να δημιουργήσει (δουλεύοντας εντατικά για 2 μήνες) ένα ολοκληρωμένο φωτογραφικό project σε θέμα της επιλογής του  αναπτύσσοντας  την προσωπική δημιουργική έκφραση και αισθητική του.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη λήψη φωτογραφιών όποιο μέσο επιθυμούν, είτε ψηφιακή ή αναλογική μηχανή,  Smartphone, ipad κ.α. Βασική προϋπόθεση συμμετοχής είναι οι συμμετέχοντες να γνωρίζουν καλά  το μέσον που θα χρησιμοποιήσουν και να έχουν βασικές γνώσεις υπολογιστή.

Kατά την διάρκεια του κύκλου θα πραγματοποιηθούν και προσωπικές συναντήσεις της εισηγήτριας με τους συμμετέχοντες  για μία πιο στενή παρακολούθηση της εργασίας των.

Tα αποτελέσματα του Εργαστηρίου θα παρουσιαστούν στην τελική τους μορφή του σε ομαδική έκθεση που διοργανώνει η Art Act Area_creative space σε συνεργασία με χώρο τέχνης στην Αθήνα.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε άτομα που είναι εξοικειωμένα με την χρήση της φωτογραφικής μηχανής  και αγαπούν την καλλιτεχνική φωτογραφία.

 

Λίγα Λόγια για την Μαριλένα Σταφυλίδου

Η Μαριλένα Σταφυλίδου είναι φωτογράφος και ασχολείται  με τη δημιουργική  φωτογραφία από το 1988. Κυρίως ασχολείται με τη δημιουργική φωτογραφία στον χώρο του θεάτρου, συνεργαζόμενη με πολλά θεατρικά σχήματα, όπως Εθνικό Θέατρο, Θέατρο Τέχνης, Θέατρο Θησείον, ανεξάρτητες παραγωγές, κα, στο χώρο της μουσικής με συνεργασίες όπως η Εθνική Λυρική Σκηνή , η Ορχήστρα των Χρωμάτων κ.α., καθώς στον χώρο του χορού συνεργαζόμενη κυρίως με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου από το 1993. Το 2003 παρουσίασε την θεατρική της δουλειά  (υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας με θέμα “παρασκήνιο”) στην πλατεία Μεταξουργείου στα πλαίσια της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας  2001-2004 ως εναρκτήρια εκδήλωση των Θεατρικών Μονολόγων, τους οποίους στην συνέχεια φωτογράφισε (2003-2004) για λογαριασμό της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας. Από το 1993 και μέχρι σήμερα συνεργάζεται ως φωτογράφος,-ενώ παράλληλα είναι και ενεργό μέλος,  με τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα, ταξιδεύοντας  μαζί τους στην Αφρική, Μέση Ανατολή, Ασία, πρώην Σοβιετική Ένωση κα. H δουλειά της έχει δημοσιευτεί στα έντυπα της Oργάνωσης και έχει εκτεθεί πολλές φορές  στην Aθήνα (Mέγαρο Mουσικής Aθηνών, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Aθηναίων «Mελίνα Mερκούρη», Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος”), Θεσσαλονίκη, Πάτρα κα. Ως εκπαιδεύτρια έχει συμμετάσχει σε διάφορα εκπαιδευτικά φωτογραφικά προγράμματα πχ “Ζοοm στο Παρασκήνιο»   τρίτη συνεχιζόμενη συνεργασία  με την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών,  “Ιστορίες και πρόσωπα της οδού Αθηνάς” σε συνεργασία με την LightroomPr, “Η φωτογραφία… αλλιώς” σεμινάρια φωτογραφίας στην ΠΥΡΝΑ κτλ. Επίσης είναι καθηγήτρια στον φωτογραφική σχολή FOCUS. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κύκλος 8 συναντήσεων: Σύνολο 32 ώρες παρακολούθησης

Ημέρες & Ώρες μαθημάτων: κάθε Πέμπτη, 16.00-20.00

Τιμή παρακολούθησης όλου του κύκλου:  200 ευρώ, 180 ευρώ (μειωμένο για φοιτητές και ανέργους)

Είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης. Οι θέσεις είναι αυστηρά περιορισμένες. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσης μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2114035789 και στο info@artactarea.com 

Leave a Reply