1ος ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ KALADO με τον Ιάπωνα SAI KIJIMA

posted in: ΑΡΧΕΙΟ 2016-2017 | 0

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 & ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ώρες Εργαστηρίου: Σάββατο: 18.00 – 20.00, Κυριακή: 15.00 – 19.00


Τo σεμινάριο KALADO απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να γνωρίσουν και να δουλέψουν πάνω στη βάση του KALADΟ και θα δημιουργηθεί ένας κύκλος εργαστηρίων στην Αθήνα  και Θεσσαλονίκη όπου θα καταλήξει σε παράσταση των συμμετεχόντων με την καθοδήγηση του Sai Kijima.H συμμετοχή στην παράσταση είναι προαιρετική.

 

sai-kijima

Μέσω της κίνησης συντονιζόμαστε με το βάρος μας που μας συνδέει με τη γη και τον ουρανό. Η ύπαρξη είναι το βάρος. Με το βάρος μας υπάρχουμε. Εάν εμπιστευτούμε το βάρος, τη μάζα, νιώθουμε ότι δεν χρειάζεται να αντιστεκόμαστε ή να αντιδρούμε. Μπορούμε να απομονώσουμε ότι δεν είναι απαραίτητο. Εναρμονιζόμενοι με τη δύναμη της βαρύτητας και της παρατήρησης ανακαλύπτουμε μια νέα ποιότητα στην κίνηση και συναντιόμαστε με εμάς τους ίδιους και την ουσία μας, ανάμεσα στον χώρο της βαρύτητας και της αντιβαρύτητας. Οι κινήσεις που ξεκινούν από το Ιερό Οστό ανοίγουν το σώμα μας.  Οι μύες, οι σκέψεις και η αναπνοή μαλακώνουν και ησυχάζουν.  Ανθίζουν οι ποιότητες της αφύπνισης, της λεπτότητας και της μαλακότητας, της ηρεμίας, της χαράς και της δύναμης.
Το KALADO είναι μια φυσική διαδικασία που δεν ζητά ιδιαίτερο ταλέντο. Ο καθένας μπορεί να βρει το δρόμο μέσα από τη δυνατότητα του σώματος του. Υπάρχουν πάντα όρια… από αυτά τα όρια ανακαλύπτουμε τον προσωπικό μας χώρο και χρόνο και τη σχέση μας με τους άλλους και το συνολικό περιβάλλον.

 

Στο KALADO υπάρχει μόνο μια άσκηση …
να μην κάνεις άσκηση

sai-kijima-2Ο Sai Kijima γεννήθηκε στην Ιαπωνία και σπούδασε στο Τόκιο «Noguchi-Taiso» με τον καθηγητή του Εθνικού Πανεπιστημίου Τεχνών Michizo Noguchi και συνέχισε τις σπουδές του στην μέθοδο του  «New York Actors Studio » με τον Zen Hirano.Εργάστηκε ως ηθοποιός στο θέατρο, σε ταινίες και την τηλεόραση. Στην ηλικία των 27 ετών  έρχεται στην Ευρώπη και εγκαθίσταται στο Παρίσι, όπου συνεχίζει τις σπουδές του στη θεατρική σχολή «Ecole Jacques Lecoq». Είναι εκεί, όπου άρχισε να πειραματίζεται με τις μορφές του θεάτρου δρόμου. Τα τελευταία 35 χρόνια έχει εκπαιδευτεί στην τέχνη του Aikido, είναι μελετητής  της φιλοσοφίας του Ζεν και ερευνά τη διεύρυνση των κινησιολογικών και φωνoλογικών δυνατοτήτων του ανθρώπου μέσα από τον αυτοσχεδιασμό. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ζωγραφίζει και δημιουργεί κούκλες από ξύλο και από υλικά καθημερινής χρήσης.

Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε διάφορες ευρωπαϊκές γκαλερί και μουσεία, καθώς και στην πατρίδα του. Ζει στην Ελβετία και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, εκθέτοντας τα έργα του και δίνει σεμινάρια, παραστάσεις και συναυλίες. Έχει συνεργαστεί με ψυχοθεραπευτές για τα παιδιά με σύνδρομο Down, βοηθώντας τους να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή ιαπωνική θεραπευτική του μασάζ, την οποία εξασκεί από νεαρή ηλικία. Ξεκίνησε  να επισκέπτεται την Ελλάδα πριν από 20 χρόνια και εξακολουθεί  σε ετήσια βάση.  Η πολυεπίπεδη βαθιά γνώση και ο πειραματισμός του, τον οδηγούν στην ίδρυση του Kalado. Προέρχεται από την ιαπωνική λέξη Karada που σημαίνει “Σώμα”.


 

**Παρακαλούμε να έχετε μαζί σας άνετα ρούχα, ένα ζευγάρι καθαρά αθλητικά παπούτσια και νεράκι**

 


Όλοι οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν  με την  Μάλαμα Μαυροπούλου στο τηλ.697 2581483,

στο malama64pefki@gmail.com , ή μέσω facebook στο Μalama Mauropoulou.

 

To κόστος παρακολούθησης του σεμιναρίου είναι 60 ευρώ. (Δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α.)

 

Για κράτηση θέσης παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο email που αναγράφεται παραπάνω μέχρι την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016.

(με αναγραφή ονόματος και τηλέφωνου επικοινωνίας)

Leave a Reply