ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ με την Έλλη Κήτα

khta_slider_website

ΚΥΚΛΟΣ 2 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ & ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 & ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

 

Η Αυθεντική Κίνηση μας οδηγεί σε μια διαδρομή προς τον πυρήνα της δημιουργικότητας, ο οποίος πάλλεται πίσω και πέρα από την τεχνική, το ωραίο και το άσχημο, το σωστό και το λάθος.

Το εργαστήριο αυτό είναι ανοιχτό σε όλους. Στοχεύει να δώσει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να προσεγγίσουν τη δημιουργικότητά τους σαν μια προσωπική περιπέτεια και παράλληλα, να την κατανοήσουν σαν μια «φυσική διαδικασία» που ακολουθεί τους νόμους της ανάδυσης των μορφών στη Φύση. Η πρακτική της Αυθεντικής Κίνησης, που ξεκίνησε το 1960 με τη  Mary Whitehouse, θα είναι το όχημα γι αυτή την εξερεύνηση. Η βασική συνθήκη της Α.Κ είναι πολύ απλή:  δυό άνθρωποι, ένας κινούμενος κι ένας μάρτυρας της κίνησης. Ο κινούμενος, με μάτια κλειστά, περιμένει την ανάδυση της κίνησης που ξεδιπλώνεται σαν ελεύθερος κινητικός συνειρμός. Ο μάρτυρας δεν κρίνει, δεν ερμηνεύει: παρίσταται στον κινούμενο αλλά ταυτόχρονα, παρακολουθεί το δικό του εσωτερικό τοπίο. Η σχέση αυτή οδηγεί προς τον πυρήνα της δημιουργικότητας, ο οποίος πάλλεται πίσω και πέρα από την τεχνική, το ωραίο και το άσχημο, το σωστό και το λάθος. Η εμπειρία του σώματος και της κίνησης γεννά ιδέες, εικόνες, αισθήματα που μετεξελίσσονται μέσα από τη διαδοχική χρήση και άλλων μέσων: εικαστικά υλικά, κείμενα, (…), υποστηρίζουν το διάλογο κινούμενου-μάρτυρα και την αλληλεπίδραση στην ομάδα.

Θα πραγματοποιηθούν συνολικά δύο Εργαστήρια Αυθεντικής Κίνησης & Δημιουργικότητας με την Έλλη Κήτα, τα οποία συντελούν τον Κύκλο. 

Στην πρώτη συνάντηση δουλεύουμε με τα βασικά υλικά (χαρτιά, χρώματα, πηλός, λέξεις). Στη δεύτερη συνάντηση οι συμμετέχοντες προσκαλούνται να φέρουν μαζί τους τα αγαπημένα τους μέσα και υλικά (πχ. μουσικά όργανα)

 

Λίγα λόγια για την Έλλη Κήτα:

Σπούδασε Ψυχολογία, Σωματικές Ψυχοθεραπείες, Χοροθεραπεία, και Αυθεντική Κίνηση στις Τέχνες και την Παράσταση.

Από το 1990 εργάζεται ως Χοροθεραπεύτρια, εκπαιδεύτρια και εμψυχώτρια ομάδων, σε συνεργασία με Δημόσιους και Ιδιωτικούς φορείς και στο Εργαστήριο Χοροθεραπείας και Δημιουργικών Τεχνών «Baobab», το οποίο διατηρεί στα Γιάννενα.

Από το 2001, σε συνεργασία με καλλιτεχνικές ομάδες, συμβάλλει στη διαμόρφωση εικαστικών εγκαταστάσεων και την οργάνωση δρώμενων. Εργάζεται ερευνητικά γύρω από το θέμα: Εικόνα – Σώματος και Δημιουργικότητα.

Ιστοσελίδα: www.baobablab.org


 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

  • Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία.
  • Το εργαστήριο είναι ανοιχτό σε όλους.
  • Άνετα ρούχα και καλτσάκια.
  • Δίδεται βεβαίωση παρακολούθησης.

 

Οι συναντήσεις του Κύκλου θα πραγματοποιηθούν τις εξής ημέρες και ώρες:

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 στις 16.00-20.00 & ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 στις 11.00-17.00 
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 στις 16.00-20.00 & ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 στις 11.00-17.00

 

Τιμές Παρακολούθησης:

Για την παρακολούθηση 1 Συνάντησης (10 ώρες): 80 ευρώ 

Για την παρακολούθηση 2 Συναντήσεων (20 ώρες): 150 ευρώ 

Για όλους όσους παρακολουθούν σταθερά μαθήματα στο χώρο και είναι εγγεγραμμένοι μαθητές ισχύει επιπλέον έκπτωση 10%.

 

Οι εγγραφές για την 1η Συνάντηση του Κύκλου θα πραγματοποιηθούν έως και το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017. 

Για κράτηση θέσης παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2114035789 ή στο info@artactarea.com.

Leave a Reply