ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ: Ο ΑΞΟΝΑΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ με τη Χρύσα Καλλιάφα

posted in: ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ | 0

Εργαστήριο Κίνησης και Ανατομίας με τη Χρύσα Καλλιάφα

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 & ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ώρες Εργαστηρίου: ΣΑΒΒΑΤΟ 18.00-20.00, ΚΥΡΙΑΚΗ 12.00-14.00


 

Η σπονδυλική στήλη αποτελεί την κύρια δομή του ανθρώπινου meetme-there22016σώματος και διαθέτει πολυάριθμα οστά, αρθρώσεις, συνδέσμους, νευρικές ρίζες, περιφερικά νεύρα, καθώς και περικλείει και προφυλάσσει τον νωτιαίο μυελό. Τα δομικά αυτά στοιχεία συμμετέχουν συνολικά στην κινητικότητα της σπονδυλικής στήλης, αλλά και στην ευρύτερη στήριξη και μετακίνησή μας. Στο διήμερο αυτό εργαστήριο θα μελετήσουμε την πολυπλοκότητα της σπονδυλικής στήλης και τις δυνατότητες κίνησης που μας παρέχει. Μέσα από την ανατομία, την εμβιομηχανική και τα somatics θα ερευνήσουμε την απλή και την χορευτική κίνηση, καθώς και την εκφραστικότητα που μπορεί να αναδυθεί μέσα από την πλαστικότητα της σπονδυλικής στήλης.

 

Το συγκεκριμένο εργαστήριο αποτελεί το πρώτο από τη νέα σειρά εργαστηρίων σύγχρονου χορού με τη Χρύσα Καλλιάφα.

 

wp_20160213_22_44_23_pro

Η Χρύσα Καλλιάφα είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και υπότροφος του Ιδρύματος Πράτσικα, η Χρύσα Καλλιάφα συνέχισε τις σπουδές της στο London Contemporary Dance School (The Place) με μεταπτυχιακό δίπλωμα στην χορευτική ερμηνεία και διδασκαλία.
Από το 2007 συνεργάζεται με χορογράφους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και τα τελευταία χρόνια εξελίσσει έρευνα σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες πάνω στον χορευτικό αυτοσχεδιασμό και την Άμεση Σύνθεση.

Διδάσκει σταθερά μαθήματα σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού, και συντονίζει εξάσκηση hatha yoga. Έχει διδάξει ‘Κίνηση για Θέατρο’ σε τάξεις του Γυμνασίου, και Δημιουργική κίνηση σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Στην Ελλάδα διδάσκει ετήσια εργαστήρια Σύγχρονου χορού και Κινητικού παιχνιδιού για ενήλικες από το 2013. Στην διδασκαλία συμπεριλαμβάνει στοιχεία τεχνικών somatics, με κεντρικό άξονα την σύνδεση σώματος-νου.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

Το Εργαστήριο αποτελεί το πρώτο από μία σειρά Εργαστηρίων Σύγχρονου Χορού με τη Χρύσα Καλλιάφα. Παρακάτω συνοψίζονται τα δύο εργαστήρια που συγκροτίζουν τον πρώτο αυτό κύκλο εργαστηρίων:

  • 12-13 Νοεμβρίου 2016: ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ: Ο ΑΞΟΝΑΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ (Σάββατο: 18.00-20.00, Κυριακή: 12.00-14.00)
  • 3-4 Δεκεμβρίου 2016: ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ: ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΛΕΚΑΝΗΣ (Σάββατο: 18.00-20.00, Κυριακή: 12.00-14.00)

 

Το κόστος παρακολούθησης κάθε εργαστηρίου μεμονωμένα ανέρχεται στα 30 ευρώ.

Για την παρακολούθηση και των δύο (2) Εργαστηρίων η τιμή παρακολούθησης είναι 50 ευρώ.

(Μειωμένη τιμή για φοιτητές και ανέργους: 1 εργαστήριο: 20 ευρώ, 2 εργαστήρια: 40 ευρώ).

Σε περίπτωση που κάποιος είναι εγγεγραμμένος μαθητής του χώρου παρέχεται επιπλέον έκπτωση 10% στην τιμή του εργαστηρίου.  

 

Για κράτηση θέσης παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέχρι και την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στο 2114035789 ή στο info@artactarea.com

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Leave a Reply