Με τη Νίνα Παπάζογλου

κάθε Τετάρτη 20.30-22.00

Στο μάθημα αυτό, το μπαλέτο προσεγγίζεται από δυο δρόμους: ως μια μέθοδος δυναμικής εκγύμνασης  (conditioning) όλου του σώματος, η οποία εφαρμόζεται μέσω της κινησιολογικής ακριβείας, της αυτοσυγκέντρωσης και της σύνδεσης του σώματος με το μυαλό και ως μια εμβάθυνση στην τέχνη του χορού, δηλαδή στοχεύοντας στην λυρική και εκφραστική ενότητα με την μελωδία και τον ρυθμό.

Μέσω των δυο αυτών αναζητήσεων ο μαθητής, είτε πρόκειται για αρχάριο είτε για προχωρημένο, καλείται να διευρύνει τις ικανότητες του στο χορό αποκτώντας μεγαλύτερη σταθερότητα και ευκρίνεια στην κίνησή του, αλλά και συνειδητότητα σχετικά με την κινησιολογική και σωματική ιδιαιτερότητα του και την σχέση του με την μουσική.

Με αυτούς τους στόχους η διδασκαλία του μπαλέτου συνδέεται και με άλλες μορφές χορού και μεθόδους όπως το Pilates, η Yoga, αλλά και το HIIT Fitness. Έτσι, η τέχνη του μπαλέτου καθίσταται  προσβάσιμη, υποστηρικτικά ωφέλιμη για το σώμα και το μυαλό σε όλες τις ηλικίες και σωματικές δυνατότητες, καθώς επίσης και ιδιαιτέρως ψυχαγωγική.


Λίγα λόγια για τον Εισηγητή

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, και ασχολήθηκε με τον χορό από πολύ μικρή ηλικία, μελετώντας με το σύστημα RAD (Royal Academy of Dancing) το κλασσικό μπαλέτο αλλά και τη διδασκαλία του. Από το 2003 ως το 2014 έζησε εκτός Ελλάδας, στις Βρυξέλλες, στο Λονδίνο και στο Βερολίνο όπου και διεύρυνε την εμπειρία της στον χορό και την φιλοσοφία του γενικότερα.  Έχει διδαχθεί από δασκάλους όπως η Geneviève Grady, η Akane Abe, o Howard Katz, o Katsura Kan, η Meryl Preetyman και ο Christian Schwaan. Στο Islington Arts Factory του Λονδίνου δίδαξε μπαλέτο για αρχάριους και στο Βερολίνο μπαλέτο για χορεύριες oriental. Τα τελευταία οχτώ χρόνια μελετά και παραδοσιακές μορφές χορού όπως ο ελληνικός, ο αραβικός, ο αφρικάνικος και ο αϊτινός, καθώς επίσης είναι και instructor στην μέθοδο Balletoning, που χρησιμοποιεί τις βασικές αρχές του μπαλέτου για μια αποτελεσματική  και ασφαλή εκγύμναση του σώματος. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος Πολιτισμικής Ιστορίας από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.


INFO

 

Ημέρες & Ώρες μαθημάτων: Τετάρτη, ώρα 20:30-22:00

Διάρκεια μαθήματος: 1,5 ώρες

Κόστος: 25€ μηνιαίως, 7 drop in