Με τη Ζωή Νιάρχου

κάθε Σάββατο 12.30-14.00

Α’ Κύκλος: Where are the women? Οι γυναίκες στην Ιστορία της Τέχνης!

 

Η ιστορία της τέχνης από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας, είναι μια καταγραφή της αντρικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, ενώ ο ρόλος και η παρουσία της γυναίκας στην τέχνη, εκτός από αυτόν της μούσας, μοιάζει σχεδόν ανύπαρκτος. Σήμερα, παρότι όλο και περισσότερες γυναίκες αναγνωρίζονται ως σπουδαίες καλλιτέχνιδες, ακόμη το θαυμάσιο έργο πολλών δεν είναι γνωστό στο ευρύ κοινό.

Το εργαστήριο έχει στόχο να παρουσιάσει την μοναδικότητα των γυναικών στην καλλιτεχνική δημιουργία και οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν όλες εκείνες τις καλλιτέχνιδες που έμειναν στην αφάνεια και το έργο τους μέσα το πέρασμα όλων των εποχών!


Λίγα λόγια για τον Εισηγητή

H Ζωή Νιάρχου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Λονδίνο και την Αθήνα, με ειδίκευση στην Μεσαιωνική και Αναγεννησιακή Τέχνη. Αποφοίτησε με άριστα από όλες τις βαθμίδες και υπέβαλλε την διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δίδαξε για πολλά χρόνια Ιστορία της Τέχνης σε φοιτητές και ομάδες ενηλίκων, ενώ ήταν υπεύθυνη οργάνωσης του Τμήματος Ιστορίας της Τέχνης στο αγγλόφωνο Κολλέγιο CAMPUS ARTS & SCIENCES των Εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια παραδίδει σεμινάρια Σύγχρονης Τέχνης. Έχει εκδώσει δύο διαδραστικά βιβλία ιστορίας της τέχνης για παιδιά, με τίτλο «SMART ART: Μαθαίνω για την Τέχνη παίζοντας”, εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ.


 

INFO

 

Ημέρες & Ώρες μαθημάτων: Σάββατο, 12.30-14.00

Διάρκεια μαθήματος: 1,5 ώρα | Κύκλος 10 συναντήσεων

Πρώτο/τελευταίο μάθημα: Σάββατο 7/10/2017 έως Σάββατο 16/12/2017

Τιμές Μαθημάτων: 100€/ κύκλος, 15 €/ μάθημα