Πέρσα Σταματοπούλου

posted in: Συνεργάτες | 0

Πέρσα Σταματοπούλου

Η Πέρσα Σταματοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα.

Σπούδασε κλασσικό και σύγχρονο χορό στη Γαλλία , στο CONSERVATOIRE NATIONAL DE REGION DE MUSIQUE, D’ART DRAMATIQUE ET DE LA DANSE στη Λυών, καθώς και στο CID, CENTRE INTERNATIONAL DE LA DANSE, στο Παρίσι, όπου και αποφοίτησε με άριστα.

Κατά τη διάρκεια παραμονής της παρακολουθεί  σεμινάρια διαφορετικών τεχνικών σύγχρονου χορού, με διακεκριμένους χορευτές και χορογράφους και συμμετέχει ως χορεύτρια σε δύο ομάδες σύγχρονου χορού.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα διδάσκει κίνηση και αυτοσχεδιασμό σε ηθοποιούς και χορευτές, επιδοτούμενα από την ΕΟΚ , καθώς και στις ανώτερες επαγγελματικές σχολές θεάτρου των Γ. Κιμούλη και Κ. Νταλιάνη ( Μοντέρνοι Καιροί ).

Από το 1995 έως και σήμερα διδάσκει σύγχρονο χορό στην ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού της Δ. Γρηγοριάδου.

Ως χορογράφος έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Γ.Κιμούλη, Ρ.Πατεράκη, Α.Αντύπα, Γ.Κακλέα, Μ.Παπαδημητρίου (Θέατρο Τέχνης), με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής και με το Κ.Θ.Β.Ε.

Το 1991 ιδρύει την << Ομάδα σύγχρονου χορού της Πέρσας Σταματοπούλου >>, η οποία έως και σήμερα επιδοτείται από το ΥΠ.ΠΟ.Τ. στην οποία χορογραφεί και χορεύει  και δίνει παραστάσεις στην Ελλάδα και σε Φεστιβάλ  του  εξωτερικού ( Ολλανδία, Στοκχόλμη,Φραγκφούρτη, Κύπρο κ.α.) Εχει βραβευτεί δύο φορές στο διαγωνισμό νέων χορογράφων, στη μνήμη της Ρ.Μάνου κι έχει λάβει μέρος  στο Διεθνές  Φεστιβάλ  Χορού Καλαμάτας.

Επίσης έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (συνεργασία με τον Ακαδημαικό Γ.Βέλτσο στην αναδρομική έκθεση  του Χ.Μπότσογλου), και με το Μουσείο Μπενάκη.

Το καλοκαίρι του 2011 σε παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών παρουσίασε την καινούργια της παράσταση << Κοίτα με >>, στην Πειραιώς 260 και συνεργάστηκε με την Μ.Παπαδημητρίου και την Αγαθή Δημητρούκα στην παράσταση << Ο γνωστός μας άγνωστος Κύριος Γκάτσος ), στη Μικρή Επίδαυρο ( παραγωγή Φεστιβάλ Αθηνών ).

                                                                                                                               

Leave a Reply