Ελένη Χατζηγεωργίου

posted in: Συνεργάτες | 0

Η Ελένη Χατζηγεωργίου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι δασκάλα χορού και θεραπεύτρια. Μελέτησε την κίνηση τόσο στους δυτικούς ακαδημαϊκούς χορούς (Κλασικό και Σύγχρονο) φοιτώντας στα επαγγελματικά τμήματα της Ακαδημίας Χορού του Rotterdam Ολλανδίας και την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης στην Ελλάδα, καθώς και της παράδοσης των ρυθμικών χορών της Ανατολής και της Αιγύπτου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σωματικού θεάτρου και εμψύχωσης μάσκας από την Laura Sheleen στο Παρίσι, τεχνικών Body Mind Centering, Feldenkrais, Pilates, Skinner Releasing Technique (SRT) και μαθήματα Hatha και Vinyasa Krama Yoga.

Επίσης, είναι Πτυχιούχος Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Κέντρου Εκπαίδευσης στην Ψυχοθεραπεία Gestalt.

Αναζητώντας μια τεχνική που να ενσωματώνει τα δύο πεδία ενασχόλησής της, έναν τρόπο δουλειάς όπου η κίνηση να κατέχει σημαντική θέση όχι μόνο για την κατάκτηση ενός αισθητικού αποτελέσματος αλλά και τη δόμηση του ατόμου σε σωματικό, ψυχικό και κοινωνικό επίπεδο, το 2010 ολοκλήρωσε τη μετεκπαίδευσή της στη Χοροθεραπεία μέσω της Πρωτόγονης Έκφρασης (Expression Primitive), στo Atelier du Geste Rythmé της France Schott-Billmann, στο Παρίσι.

Σήμερα, εκτός από το χώρο της Ψυχοθεραπείας, ασχολείται με τη διδασκαλία χορού, την κινησιολογία, συντονίζει εβδομαδιαίες ομάδες χορού και εμψύχωσης μέσω της Πρωτόγονης Έκφρασης, βιωματικά σεμινάρια Χοροθεραπείας και καλλιτεχνικά εργαστήρια κίνησης, ρυθμού και φωνής τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος.

Τέλος, είναι Υπεύθυνη Παιδαγωγικών της Διεθνούς Εκπαίδευσης στη Χοροθεραπεία της Ένωσης DRLST (Danse, Rythme, Lien Social et Thérapie), με έδρα το Παρίσι. 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Ελένη Χατζηγεωργίου

Τηλ: 6974875695, 2106454300

Email: psycorps8@gmail.com

Facebook: dEp-Danse Expression Primitive

Ιστοσελίδα Association Danse Rythme Lien Social et Therapie: www.drlst.org

Leave a Reply